Informatii practice despre Airbnb

Administrare Airbnb – Cat timp imi ia?


Administrare Airbnb – Principalii pasi pentru a primi oaspeti pe Airbnb si cat timp ia


Administrare Airbnb – prin acest post incercam sa va oferim detalii despre asteptari in ceea ce priveste timpul pe care trebuie sa il alocati administrarii unui Airbnb si detalii despre cum puteti deveni un host mai bun. Succes!

Vrei sa inchiriezi prin Airbnb? Fa-ti cont de aici: www.airbnb.com 


 1. Trebuie sa creezi o postare. Daca ai pozele si textul pe care vrei sa le adaugi, acest pas ar trebui sa iti ia aproximativ 1 ora.
 2. Updatarea calendarului Airbnb – 20 de minute / saptamana. Este foarte simplu de accessat din aplicatie sau de pe site.
 3. Comunicarea cu oaspetii – aproximativ 20 de minute / rezervare.
 4. Check-in si check-out – maxim 1,5 ore daca comunicarea a decurs cum trebuie.
 5. Curatenie si pregatit unitatea de cazare pentru noi oaspeti – in functie de marime, ar trebui sa ia aproximativ 2 ore.

Vrei sa inchiriezi prin Airbnb? Fa-ti cont de aici: www.airbnb.com 


Citeste un ghidul Airbnb in Romania unde poti afla detalii despre cum sa dezvolti o afacere Airbnb din prima luna.


Pot primi ajutor pentru acesti pasi?

Da, in principiu poti gasi diferite persoane sau firme care sa te ajute cu unii dintre pasii de mai sus sau poti externaliza in totalitate aceasta munca. Totul depinde doar de disponibilitatea ta.

Este important sa administrez corect Airbnb? Da! Modul in care o faci poate reprezenta diferenta dintre 400 de euro pe luna sau 1000 de euro pe luna. Administrarea unei locatii Airbnb este o arta si de aceea trebuie sa fii atent la cele mai mici detalii.

Administrare Airbnb – cele mai importante sfaturi

 1. Tine mereu calendarul la zi. Este cel mai important lucru mai ales in cazul in care colaborezi cu alte platforme. Nu uita ca daca te apuci de aceasta afacere, trebuie sa fi mereu conectat.
 2. Raspunde la mesaje cat mai repede. Airbnb isi doreste sa promoveze cele bune gazde iar unul dintre factori este cat de repede raspunzi la intrebarile clientilor.
 3. Trimite un mesaj cu o saptamana inainte de sosire in care sa iti informezi oaspetii despre toate detaliile check-in-ului. Oricum vei trebui sa raspunzi la acest gen de mesaje si este important sa poti preconiza cu mult timp inainte momentul sosirii lor la locatia.
 4. Imbunateste experienta de check-in – fi mereu disponibil si nu ii lasa sa astepte. Considera cumpararea unei cutii cu cod prin care oaspetii sa poate intra singuri in apartament.
 5. Comunica detalii despre check-out inca de la prima intalnire cu ei. In felul acesta vei evita orice fel de neintelegeri.
 6. Trimite un mesaj la 24 de ore de la check-in in care sa ii intrebi daca totul este in regula si daca au nevoie de ajutor.
 7. Incearca sa atingi nivelul de superhost cat mai repede posibil. Asta te va ajuta sa ajungi mai sus in motorul de cautare Airbnb.
 8. Pregateste ceva dulce, o sticla de vin si apa pentru oaspeti. Asta te va ajuta sa primesti review-uri pozitive.
 9. Incearca sa oferi cat mai multe dotari in apartament – fier de calcat, masina de cafea, etc. Cu cat bifezi mai multe lucruri in sectiunea dotari, cu atat vei putea aparea in cautari mai precise.
 10. Bineinteles, nu uita de: sampon, sapun, hartie igienica sau prosoape curate. De asemenea, cumpara lenjerie de pat de calitate.