Informatii practice despre Airbnb

Ce comision percepe Airbnb?

Pentru a putea opera platforma Airbnb, compania percepe un numar de comisione care sunt mult mai mici decate cele practicate pe piata.


Vrei sa inchiriezi in regim hotelier?Foloseste Airbnb. Fa-ti cont de aici: www.airbnb.com 


Care sunt taxele si comisioanele care sunt platite de gazde si oaspeti?

Toate tipurile de rezervari, au un mdel prin care oaspetii si gazdele platesc un comision catre Airbnb impreuna.

1.Comsion platit Airbnb de catre gazde

Aceasta taxa este de 3%. Ea poate fi mai mare decat pentru gazde cu Super Strict cancelation policy. Aceasta taxa este calculata din suma totala a rezervarii (pretul pe noapte plus taxa de curatenie dar exclude taxele pe care oaspetele le plateste catre Airbnb).

Pentru a vedea cat ai platit in ultimul timp poti vedea cat ai platit catre Airbnb urmarind urmatorii pasi:

  1. Urmeaza acest link: https://www.airbnb.com/users/transaction_history.
  2. Langa rezervarea pe care vrei sa o studiezi, apasa pe reservation code.
  3. In sectiunea Payout vei putea sa vezi Airbnb Service fee.

In concluzie, taxa pe care o gazdele ce inchiriaza prin Airbnb platformei este de doar 3%.

Taxa platita de oaspeti

Daca calatoresti prin Airbnb, va trebui sa platesti o taxa de 13% platformei. Acest lucru nu este nici o diferenta fata de alte platforme caci absolut toate trebuie sa faca bani iar o taxa in jur de 15% este foarte comuna.

Daca v-a ajutat acest articol, va rog sa il sharuiti.

In general, comisionul perceput de Airbnb este mult mai mic pentru gazde dar mai ridicat pentru oaspeti. Desi diferitele servicii de cazare ofera diferite modele de calcul a pretului, in continuare cel mai mare avantaj al Airbnb este relatia directa pe care o ofera cu oaspetii. Incercati mereu sa va diferentiati fata de un hotel prin oferirea mai multor servicii catre oaspetii vostrii daca doriti sa faceti cu adevarat o afacere pe termen lung.

Nu recomandam Airbnb ca o afacere pe termen scurt deoarece investitia intitiala (timp + bani) este semnificativa. Nu va ganditi la profitul pe termen scurt prin ridicarea pretului in mod artficial deoarece nu veti primi clienti indeajuns de multi pentru a fi cu adevarat o afacere. Daca vreti sa cititi un articol detalia despre ce inseamna Airbnb in Romania, nu ezitati sa intrati pe acest link. Daca aveti nevoie de ajutor, nu ezitati sa vizitati sectiunea “Cum te pot ajuta?” a acestui site.


Vrei sa inchiriezi in regim hotelier?Foloseste Airbnb. Fa-ti cont de aici: www.airbnb.com