Creste-ti vizibilitate pe Airbnb

Cat de important este sa ajung printre primele cazari din orasul tau pe Airbnb?


Foarte important. 🙂

Atat de important incat poate face diferenta intre o cazare care aduce profit constant si una care din cand in cand mai aduce cate un client.

De cele mai multe ori cei care inchiriaza(ma refer la cei care detin un spatiu de cazare in oras) au de ales intre a inchiria cu un contract lunar si a incerca sa inchirieze prin regim hotelier. A inchiria un apartament in regim hotelier este mai stresant decat a avea un chirias constant, dar poate aduce mai mult profit daca activitatea este facuta profesionist. Daca credeti ca puteti dezvolta o astfel de afacere cu un efort foarte mic, va inselati.


Vrei sa inchiriezi prin Airbnb? Fa-ti cont de aici: www.airbnb.com 


De aceea, pentru a va rasplati timpul in plus pe care il petreceti(comunicare cu clientii, curatenie, adus/luat cheie, etc.) trebuie sa faceti o astfel de activitate profesionist.

Sa presupunem ca un apartament cu 2 camere in orasul dumneavoastra se inchiriaza cu 200-300 de euro pe luna. O noapte de cazare pentru acelasi apartament va poate aduce o incasare de 20-35 de euro in functie de mai multi factori. Din aceste calcule rezulta ca daca pentru a fi la fel de profitabil ca inchirierea pe baza lunara, aveti nevoie de aproximativ 7-10 nopti de cazare. Mai trebuie luat in calcul faptul ca pentru 7-10 nopti de cazare veti avea in jur de 3-5 clienti(3-5 ori vorbit si explicat unde este apartamentul, 3-5 ori curatenie, schimbat asternuturi, 3-5 ori venit dupa chei, etc).

Din toate calculele de mai sus rezulta faptul ca pentru a va aduce o satisfactie financiara mai mare decat inchirierea pe baza lunara, va trebui sa aveti mai mult de 10 nopti de cazare lunar. In plus, trebuie sa aveti in vedere ca prin Airbnb, nu postati apartamentul azi si primiti 100 de rezervari maine. Toate aceste lucruri dureaza si aveti nevoie de rabdare pentru a va castiga o reputatie online.

In urmatoarele randuri, am sa va ofer o lista cu 5 lucruri pe care le puteti face imediat dupa ce va postati unitatea de cazare pe Airbnb pentru a genera un profit mai mare:


Vrei sa inchiriezi prin Airbnb? Fa-ti cont de aici: www.airbnb.com

 1. Puneti un pret semnificativ mai mic pentru urmatoarele 3 luni fata de celalalte cazari cu care concurati chiar daca este spatiul dumnevoastra de cazare este mai bine amplasat sau arata mai bine. Aveti nevoie de primele review-uri pentru a va crea o reputatie online pe Airbnb. Conteaza foarte mult!
2. Roaga-ti prietenii sa iti ofere referinte. Atentie! Acestea nu sunt review-uri, dar daca oaspetii vad ca aveti multi prieteni (sa zicem 100) care va recomanda nu mai trebuie sa astepti atat de mult pana incepeti cu adevarat sa aveti clienti.
3. Autentificati-va cu cat mai multe conturi(Facebook, Google, Linkedin, etc) si cu pasaportul. Acest lucru va creste increderea clientilor pentru ca vor vedea ca v-ati folosit contul personal de Facebook unde aveti 300 de prieteni ceea ce va plaseaza ca o persoana reala.Repet – toate lucrurile pe care le scriu in acest articol iau in considerare faptul ca doar ati inceput sa lucrati prin Airbnb.
4. Activati optiunea “Direct booking”. Aceasta ofera oaspetilor vostri prin Airbnb sa faca booking direct, fara a mai fi nevoie de acceptul dumneavoastra. Standard, de fiecare data cand un oaspete face rezervare, trebuie sa intrati pe site si sa o confirmati sau nu. Daca va uitati la toate orasele mari din lume, cei care sunt afisati primii sau printre primii, au “Direct booking” activat.
5. Pozele sunt foarte importante. Aveti grija sa platiti un fotograf profesionist (costa in jur de 100 de lei) sa va faca poze frumoase si de calitate.
6. Descrierea este de asemenea la fel de importanta. Aveti grija sa mentionati cateva lucruri despre dumneavoastra, despre contactul pe care doriti sa il aveti cu clientii, hobby-uri, obiective turistice in apropriere de cazarea dumneavoastra si absolut tot felul de lucruri care credeti ca i-ar ajuta pe oaspeti. De preferat in engleza deoarece cei mai multi care calatoresc prin Airbnb sunt straini.
7. Raspundeti cat mai repede la mesajele pe care le primiti de la oaspeti.

Pentru a merita sa va investiti timpul in aceasta activitate, trebuie sa o faceti profesionist.

Fara a face toate cele 7 lucruri pe care le-am enumerat mai sus, activitatea nu va da roade si va veti opri inainte de a incepe. Bineinteles, daca detineti o pensiune si oricum inchiriati camerele, costul de oportunitate nu se simte direct(potentialul de venit pe care il pierdeti nu aveti cum sa il masurati pentru ca nu aveti idee cat de multi turisti ati putea obtine) dar atunci cand aveti posibilitatea de a inchiria spatiul lunar, este foarte important sa incepeti sa generati profit cat mai repede.


Inainte de toate afla ca pe aceasta cale imi doresc sa ajut cat mai multe persoane sa isi posteze cazarea profesionist prin Airbnb. CITESTE CUM TE POT AJUTA AICI (GRATIS) SI AFLA MAI MULTE INFORMATII DESPRE CE INSEAMNA AIRBNB.

Daca nu vrei sa iti adaugi locuinta ca si cazare prin Airbnb, poate vrei sa calatoresti folosind serviciul? INCEPE SA CALATORESTI PRIN AIRBNB SI PRIMESTE 20 DE EURO GRATIS PENTRU PRIMA CALATORIE